OVER MIJ

Hallo! Ik ben Wietze en breng graag ruimtes, gebouwen en plaatsen in kaart onder de naam MijnHONCK. Alles wat met jouw thuisplaats te maken heeft kan ik vertalen naar een heldere tekening. Zo kan jouw favoriete huis, straat, wijk, stad en / of land als kunstwerk aan de muur gehangen worden.

Tijdens mijn studie Architectuur heb ik mijn fascinatie voor tekeningen ontwikkeld. Daar heb ik ontdekt hoe sprekend een aanzicht, plattegrond of kaart kan zijn en hoe je een bepaalde plek kan vertalen naar een tekening. Het eindresultaat is niet alleen een mooi plaatje, maar vertelt ook een verhaal over de locatie of het gebouw.

Het idee voor MijnHONCK begon bij het ontwerp van een kerstkaart waar op iedere zijde verder werd ingezoomd op de woonplek van de geadresseerde. Bij elke zijde wordt de kaart steeds persoonlijker. Stad – Wijk – Straat – Plattegrond van de woning. Bij het maken van de kaarten en door ze met elkaar te vergelijken, zie je hoe verschillend ieders omgeving is.

Naast dit kleine project viel mij het afgelopen jaar op dat veel mensen een stadskaart aan de muur hebben hangen als kunstwerk. Het laat zien dat mensen gehecht zijn aan de plek waar ze wonen en het leuk vinden om dit te laten zien. Het idee ontstond om niet alleen de populaire stadskaarten, maar alles wat met iemands woonplek te maken heeft in kaart te brengen.

Aangezien het om iemands woonplek gaat en het daarom persoonlijke ontwerpen zijn, bestel je bij MijnHONCK niet alleen kant-en-klare producten, maar ga ik ook samen met je kijken hoe we jouw honk het beste kunnen weergeven. Iedereen heeft een eigen smaak en ik maak graag unieke posters die daarbij aansluiten.

Stad

Stad

Wijk

Wijk

straat

Straat

woning

Woning